Odloženo suđenje za pokušaj ubistva službenika ZIKS-a

Foto: Žana Bojanić (ZIKS Spuž)

Suđenje Nikšićanki Moniki Jovanović, osumnjičenoj za pomaganje u pokušaju ubistva službenika ZIKS-a Miloja Pekovića, odloženo je danas u podgoričkom Višem sudu zbog izostanka člana sudskog vijeća Dragoja Jovića.

Nikšićanka je ranije negirala krivicu i rekla da ne poznaje oštećenog. Oštećeni je takođe tvrdio da ne poznaje okrivljenu.

Vještak forenzičke genetike isključila je ranije mogućnost da je okrivljena punila pištolj iz kog su 25. marta 2016. godine pokušali da ubiju zatvorskog službenika. Nije isključio mogućnost da je na čaurama okrivljena ostavila biološki trag.

Peković je ranije pred sudskim vijećem sudije Dragice Vuković kazao da je njegov posao najvjerovatniji motiv pokušaja njegovog ubistva, ali da ne zna ko bi mogao stajati iza toga. Optužena je istakla da je metke za pištolj dodirivala kada je sa đeverom Vladom Jovanovićem i Draganom Krulanovićem i još jednom djevojkom išla za Risan.

Okrivljena je ranije tvrdila da joj je Krulanović rekao da u mjestu Dragalj zaustavi automobil i da mu je neki čovjek dodao kesu. Dodala je da je tada uzela kesu od njega, otvorila kutiju koja je bila unutra, i vidjela metke.

“Dala sam je đeveru koji je sjedio na zadnjem sjedištu vozila, kojim sam upravljala, a onda su je zakopali na jednom mjestu i pošli smo. Kad smo se vraćali zaustavila sam automobil da uzmu tu kesu, i pošli smo u Župu. Moguće da sam u kući Krulanovića još jednom dodirivala metke”, tvrdila je Jovanović.

Optužena je ranije tvrdila da je njen suprug Aleksandar Jovanović izdržavao zatvorsku kaznu u Spužu, do marta 2017. godine, te da su tada bili u lošim odnosima. Navela je da je on tada bio ljubomoran jer je ona, kako je rekla, izlazila u grad.

“Vrijeđao me, prijetio mi je i psovao me. Govorio mi je da sam k****. Pominjao je inspektora Željka Pekovića iz Nikšića i Pekovića. Kad bih blokirala njegov broj, slao mi je poruke ili me zvao govoreći da će početi da priča o Pekoviću, ako se ne javim”, tvrdila je okrivljena.

Optužnica

Prema optužnici, Jovanović je pištolj nepoznate marke, kalibra 9 milimetara, u koji je prethodno stavila metke, a koji su nepoznata lica koristila 25. marta 2016. godine, kada su sa umišljajem pokušali da liše života Pekovića.

Jovanović je ranije hapšena zbog sumnje da je član narko grupe. Peković je ranjen krajem marta 2016. godine, u Zagoriču, kada su na njega navodno pucale nepoznate osobe dok se vozilom kretao od Zagoriča, u blizini Vezirovog mosta.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама