Oduzet kalašnjikov, pištolj, bombe..

(foto: pixabay.com)

Policija je pretresom jedne kuće u selu Rađevići u opštini Pljevlja pronašla veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

„Službenici CB Pljevlja su postupajući po operativnim saznanjima, u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Pljevljima i shodno prethodno pribavljenim naredbama sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevaljima, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.L. (54) a koje se nalaze u selu Rađevići – Opština Pljevlja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom su pronađeni pištolj marke „M-57 TT“ cal. 7,62 mm sa okvirom od tri metka i jednim metkom u cijevi pištolja, automatska puška AK-47 sa četiri okvira i 36 komada municije cal. 7,62 mm za automatsku pušku, starija puška tzv. talijanka, 262 komada municije cal. 7.9mm, dva kumulativna eksplozivna punjenja za usmjereno dejstvo, detonirajući štapin, sporogoreći štapin, 39 komada detonatorskih kapisli, jedna električna kapisla bez provodnika i dvije ručne bombe M 57.

Oduzeti oružje, municija i eksplozivna sredstva će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

„Službenici CB Pljevlja će državnom tužiocu u ODT u Pljevljima podnijeti krivičnu prijavu protiv M.L, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u policijskom saopštenju.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама