Oduzeti droga i arsenal oružja

(Foto: Uprava policije)

Policija je u Danilovgradu prilom pretresa stana koji koristi E.K. (34) pronašli i oduzeli arsenal oružja a pretreson još četiri lokacije otkrila i oduzela drogu, eksploziv, štapine, detonatorske kapisle i ostale nedozvoljene predmete. Tom prilikom uhapšen je V.B. (62) a protiv G.B.(25) biće podnijeta prekršajna prijava.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi E.K. (34) iz Danilovgrada poliicja je pronašla i oduzela pet komada vatrenog oružja, dvije vazdušne puške sa optikom, dva startna pištolja, tri podvodne puške, harpune, redenike i 365 komada municije.

„Naime, pretresom je pronađeno i privremeno oduzet pištolj ‘Pietro Beretta’, cal 7,65 mm, sa okvirom u kojem se nalazi šest metaka, revolver, lovačka puška, malokalibarska puška ‘Toz’, sa okvirom u kojem se nalazi pet metaka, cal 22 mm, malokalibarska puška M-56, cal 22 mm“, kazali su iz policije.

Pronađene su, dodaju, i dvije vazdušne puške sa optikom.

„Dva startna pištolja sa okvirima u kojima se nalazil ukupno 21 metak, tri podvodne puške sa šest harpuna, 333 komada municije od kojih su 41 kom cal 7x57mm, 88 kom cal 7.65 mm, 55 kom 12 i 16mm, 149 kom cal 22 mm i dva redenika od lovačke puske“, navodi se u saopštenju policije.

O navedenom je upoznat nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Danilovgrad: Oduzeta droga, oružje, municija i eksploziv

Policija je pretresla i četiri lokacije koje koriste Z.T. (53), I.U. (23), M.P. (32) i G.B. (25) iz Danilovgrada.

„Tokom pretresa su pronađeni i oduzeti tri pvc pakovanja privrednog eksploziva težine oko 4kg, izvjesna količina plastičnog eksploziva C4, sedam cijelih komada štapina eksploziva ‘Amoneks’, 24 komada detonatorskih kapisli, 11 metara sporogorećeg štapina“, kazali su iz policije.

Prema navodima policije pronađena je i pvc kesica sa biljnom materijom zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, još jedno manje pakovanje materije za koju se takođe sumnja da je marihuana, drobilica koja se koristi za drobljenje marihuane i dva pakovanja takozvanih rizli.

O svemu je, kako navode, obaviješten nadležni tužilac.

„Slobode je lišen V.B (62), srodnik pomenutog lica G.B, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno drzanje oružja i eksplozivnih materija. V.B. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu. U konsultaciji sa tužiocem. Protiv G.B. će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava“, zaključuje se u saopštenju policije.

Cetinje: Oduzeti oružje, municija i droga

Policija je na Cetinju pretresla porodičnu kuću koju koristi F.K. (27). Kako je saopšteno iz Uprave policije pronađeni su i oduzeti oružje, municija i droga.

„Pretresom su pronađeni i oduzeti: prepravljani revolver, startni pištolj, 11 komada municije većeg kalibra i jedan puščani metak, pvc kesica sa određenom količinom sjemena za koji se sumnja da je sjeme marihuane“, saopštila je Uprava policije.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама