Okončana kriza:Taoci oslobođeni, uhapšen muškarac!

Foto: Googlemaps

Muškarac koji je navodno imao eksploziv držao je taoce u ukrajinskom gradu Harkovu. U pošti je zarobio 11 ljudi, a nakon par sati oslobodio je tri žene i dvoje djece, a potom i ostale. Nakon višesatne drame je uhapšen.

Napadač je uhapšen nakon višesatne drame, a taoci su oslobođeni.

Tu informaciju potvrdio je i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko.

Još nisu poznati tačni motivi muškarca koji je zarobio ljude u pošti.

Prema nezvaničnim informacijama, on je držao taoce u pošti jer je „zabrinut zbog nedavne razmjene zarobljenika između ukrajinskih vlasti i proruskih snaga, pošto smatra da je trebalo da bude oslobođeno više zarobljenika“.

Pojedini mediji prenijeli su i da je krenuo u pljačku, i da je odlučio da uzme taoce kada je shvatio da neće moći lako da pobjegne.

Šef regionalne policije Harkova Oleg Beha rekao je ranije da je muškarac u pošti držao devetoro odraslih i dvoje djece.

U jednom trenutku, nakon više od sat vremena krize, pojavila se informacija da je napadač pustio tri žene i dvoje djece da izađu iz pošte, ali je zadržao šestoro. Nakon više sati i oni su oslobođeni, a muškarac je uhapšen.

Policija je blokirala taj dio grada.

Na licu mjesta nalazi se specijalne jedinice, vatrogasci i Hitna pomoć.

Portparol policije Jaroslav Trakalo kazao je da je muškarac rekao da je opasan eksplozivom i da je spreman da ga upotrebi.

Pregovori s napadačem su navodno uspostavljeni mobilnim telefonom, ali su zahtjevi muškarca koji drži taoce još nepoznati iako se nezvanično navodi „razmjena zarobljenika“.

Muškarac je navodno u poštu upao maskiran.

Вокруг здания Укрпочты выставили авто КОРДа, скорые и пожарные. На случай возможного взрыва в .


U srijedu je održana najveća razmena zarobljenika od izbijanja sukoba u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, u kojem je do sada ubijeno više od 10.000 ljudi.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама