Olakšati dolazak turista iz Azerbejdžana

Potrebno je stvoriti administrativne olakšice u cilju dodatnog privlačenja turista iz Azerbejdžana, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović.

On je danas razgovarao sa ambasadorom Turske Serhatom Galipom i šefom Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Anarom Adžamovim.

„Tokom susreta, ministar Radulović naveo je da je neophodno stvoriti administrativne olakšice u cilju dodatnog privlačenja turista iz Azerbejdžana, sa čime se saglasio i Adžamov. Oni su takođe razgovarali i o projektu Portonovi, kao jednoj od najvećih i najznačajnijih investicija u našoj zemlji i njegovoj dinamici realizacije. Ističući uspjeh dosadašnjih odnosa i saradnje oni su se saglasili da je neophodno da Crna Gora i Azerbejdžan prošire saradnju na svim poljima“, saopšteno je iz MORT-a.

Tokom susreta bilo je riječi i o kandidaturi Bakua za domaćina Svjetske izložbe EXPO 2025. godine.

Radulović je, kako je saopšteno, pozdravio kandidaturu, dok je Adžamov izrazio uvjerenje da bi Baku bio u mogućnosti da organizuje ovaj veliki i značajan globalni događaj, budući da taj grad već ima iskustva na polju organizovanja različitih manifestacija.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама