OPSTA BOLNICA BIJELO POLJE DOBILA VIDEOENDOSKOPE

Opšta bolnica Bijelo Polje, u okviru IPA projekta Zajedno za zdravlje, obezbijedila je najsavremenije aparate – videoendoskope, firme STORZ, sa najboljom HD rezolucijom slike, ukupne vrijednosti 240.000 eura, dok je vrijednost aparata 72.650 eura.

– Evropska unija finansira 85 odsto sredstava, a Bolnica 15 odsto, kazao je zamjenik direktora Opšte bolnice Bijelo Polje Ibro Hasković. On ističe da zajedničkim djelovanjem bjelopoljske bolnice i Univerzitetske bolnice iz Foče u značajnoj mjeri je podignut nivo zdravstvene zaštite i usluga iz ove oblasti dijagnostike.

– Bijelo Polje je bogatije za aparat vrhunskog kvaliteta i rezolucije, najsavremeniji je u Crnoj Gori, kazao je dr Sead Ećo, subspecijalista gastroenterohepatologije, dodajući da pacijenti od danas u ovoj bolnici mogu pregledati debelo crijevo, dok dr Alisa Mekić, subspecijalista gastroenterohepatologije, naglašava da se pomoću ovog aparata “unutrašnjost organa vidi kao na dlanu” i da je slika je savršena.

– Aparat ćemo koristiti i u skrining svrhe – rano otkrivanje asimptomatskih bolesnika od raka debelog crijeva, kazala je dr Mekić.

Zamjenik bjelopoljske bolnice napomenuo je da će ova institucija iskoristiti predpristupne fondove i u budućnosti realizovati slične projekte.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама