Otvoren XI Nikšić Gitar festival (FOTO, VIDEO)

Koncertom Crnogorskog simfonijskog orkestra sinoć je u Nikšićkom pozorištu, počeo XI Nikšić Gitar festival.

Ovogodišnji Nikšić Gitar festival, otvorio je  ministar kulture u Vladi Crne Gore, Pavle Goranović.

„Promišljenom politikom vođenja ovakve vrste kulturnog događaja kao i pažljivom selekcijom programa, Gitar festival u Nikšiću je polako gradio sebe u svojevrstan brend ovoga grada.“

On je rekao da je „Nikšič Gitar festival uspio je da održi i unaprijedi svoj status na festivalskoj mapi Crne Gore pa i monogo šire.“

„Nikšić Gitar festival ni ove godine nije iznevjerio očekivanja  već je imenima gitarista iz ovogodišnjeg programa potvrdio visoke domete profesionalizma i kvalitetne selekcije“, dodao je Goranović.

Pogledajte galeriju fotografija

Na koncertu, koji organizuju Muzički centar Crne Gore i JU Nikšićko pozorište u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću, nastupio je gitarsita Marko Topči iz Ukrajine, prošlogodišnji pobjednik Gitar festa.

Izvor: MONDO/Ana Božović

Pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska orkestar je interpretirao: Koncert za gitaru i orkestar, brazilskog kompozitora Eitora Vilje-Lobosa i Simfoniju broj 2 u c-molu, op.17, ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Publika je gromoglasnim aplauzom ispratila njihove nastupe.

Pogledajte galeriju fotografija

Nikšićka publika će u revijalnom dijelu Festivala imati priliku da uživa u još tri koncerta, na kojima će nastupiti poznati gitaristi.

Za 10. oktobar, u Nikšićkom pozorištu, najavljen je nastup dueta: Vlatko Stefanovski, gitarista i Teodosij Spasov, kavalista.

Duet „Mućkalica“, kojeg čine gitarista Zoran Anić i akordionista Nenad Ljubenović, će imati koncert dva dana kasnije, a 14. oktobra.

Revijalni dio Festivala zatvoriće se nastupom originalnog flamenko dua, kojeg čine Amir Džon Hadad, multiinstrumentalista, poznatiji kao El Amir i popularni pjevač Joze Salinas.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама