Ova dva začina leče depresiju

Dva aktivna sastojka u biberu i kurkumi, kurkumin i piperin, ublažavaju bolove i smanjuju upale, a kada se kombinuju, utiču na povećanje nivoa dopamina i serotonina, čime simptomi depresije nestaju.

Kurkuma je odavno dokazala svoju lekovitost, ali manje je poznato da organizam nije u stanju da sasvim apsorbuje hranljive materije kojima obiluje. Nutricionisti zato savetuju da se kombinuje sa crnim biberom kako bi se njena vrednost u potpunosti iskoristila. Najbolje je da pomešate pola kašičice kurkume sa četvrtinom kašičice bibera, pa onda dva puta dnevno, ujutru i uveče, popijte s malo vode. Možete ih i zajedno dodavati u napitke, salate i druga jela.

Dva aktivna sastojka u ovim začinima, kurkumin i piperin, ublažavaju bolove i smanjuju upale, a kada se kombinuju, utiču na povećanje nivoa dopamina i serotonina, čime simptomi depresije nestaju.

Oni koji žele da smršaju takođe bi trebalo da kombinuju kurkumu i crni biber, jer je prva namirnica veoma hranljiva i zdrava, a druga sadrži supstancu piperin koja ubrzava metabolizam i pospešuje sagorevanje kalorija.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама