Ovo je hit destinacija za 2018.

Foto: Guliver/Getty images, Thinkstock

Vreme je da se prave planovi za putovanja za sledeću godinu, a Lonely Planet kaže da ovaj grad mora da se nađe na vašoj listi! Na svu sreću – u Evropi je.

Sevilja, prestonica Andaluzije je esencija Španije kakvom je zamišljano – slatko vino, mavarski stil i flamenko. Ove godine Sevilja se našla u vrhu liste destinacija koje Lonely Planet preporučuje za godinu koja dolazi.

Prvo mesto u kategoriji gradova doneli su joj relativno nova mreža biciklističkih staza i planirani niz aktivnosti kojima će biti obeležena godišnjica rođenja čuvenog baroknog slikara Bartolomea Estebana Murilja (1. januar 1618 – 3. april 1682), prvog španskog slikara koji je postao poznat širom Evrope:

Izvor: YouTube

Ovaj grad privlači i fanove „Igre prestola“, pošto su neke scene snimane u Sevilji, a za ljubitelje sedme umetnosti razlog više za posetu prestonici Andaluzije je i to što će se ove godine upravo tu održati dodela Evropskih filmskih nagrada.

Izvor: YouTube

Čak i ako vas put ne nanese u Sevilju tokom 2018, ovaj grad svakako bi trebalo da se nađe na „široj“ listi destinacija koje planirate da posetite. Bogata istorija, zapanjujuća arhitektura i autentična kultura čekaju da ih istražite…

Izvor: YouTube

P.S. Najbolje doba godine za uživanje u čarima Sevilje je u proleće, recimo – u aprilu, kada se tokom Vaskršnje nedelje organizuju brojne manifestacije.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама