Palma najavio ukidanje plata i dnevnica opštinarima

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma najavio je u Pećincima da članovi opštinskog vijeća i odbornici te stranke neće primati platu, niti dnevnice.

On je istakao da odbornici koji eventualno dobiju povjerenje građana na lokalnim izborima 24. decembra, ne mogu da računaju na plate.

„Insistiraćemo na prepoznatljivom programu JS, a to znači da budžet troše građani, a ne političari. Članovi opštinskog vijeća neće više primati platu, kao ni odbornici dnevnice. Sve ušteđene pare na takav način ići će ka građanima koji pune budžet, kao što je slučaj u Jagodini“, rekao je Marković.

Kako se navodi u saopštenju JS, Marković je građanima rekao da u Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost a da ta stranka prednjači u iskorišćavanju političke stabilnosti dovođenjem stranih investitora.

„U Srbiji postoji politička stabilnost i ekonomska sigurnost i to je 70 odsto uslova za dovođenje investitora. Za ostalih 30 odsto moraju lokalne samouprave same da se potrude“, rekao je Marković.

U toj vojvođanskoj opštini Jedinstvena Srbija izlazi samostalno na lokalne izbore 24. decembra.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама