Pariz: Ukrali sat od 90.000 evra,a zaboravili svoje stvari

Pariz — Grupa razbojnika je protekle noći jednom muškarcu u centru Pariza ukrala luksuzan ručni sat vredan 90.000 evra.

Međutim, u žurbi su zaboravili skuter, kacigu, torbu, pa čak i cipelu, prenosi francuski list „Parizjen“.

Francuz poreklom iz Katara (29) je, oko ponoći, u društvu prijatelja i rođaka izlazio iz restorana „Berkli“ na Jelisejskim poljima kada je grubo napadnut, pri čemu mu je sa ruke strgnut sat švajcarske kuće „Rišar Mil“, luksuznog modela „RM35-01 Rafa“ tenisera Rafaela Nadala.

U trenutku kada se muškarac približavao svom automobilu parkiranom u obližnjoj ulici, na njega je skočio muškarac sa kacigom na glavi, oborio ga na zemlju i oteo mu sat.

Potom je pokušao da pobegne skuterom sa lažnom registarskom tablicom, ali su ga u tome sprečili prijatelj i rođak opljačkanog muškarca.

U tom trenutku su se, međutim, pojavila četiri saučesnika lopova i pretukli muškarca koji je ostao bez sata i njegova dva pratioca.

Napadači su, s dragocenim satom u rukama, uspeli da pobegnu trčeći, ali su u žurbi zaboravili skuter, kacigu, torbu, pa čak i cipelu.

Opljačkani muškarac je pozvao policiju, koja je odmah podnela tužbu za „pljačku uz primenu grupnog nasilja“ i u stanicu odnela sve „zaboravljene“ predmete pljačkaša na kojima su i tragovi njihove DNK.

Satovi kuće „Rišar Mil“ veoma su popularni među lopovima, a na njihovoj meti su često mesta koja posećuju turisti i lepe četvrti, navodi pariski dnevnik.

Samo u julu je pet luksuznih satova strgnuto sa ruku njihovih bogatih vlasnika, a njihova ukupna vrednost je čak 156.000 evra.

Istraga je poverena pariskoj pravosudnoj policiji, a najnoviji incident, sa stvarima koje su lopovi nehotice ostavili iza sebe, imaće više izgleda da bude rasvetljen, zaključuje „Parizjen“.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама