Pentagon: Rusi su tačno znali koga bombarduju

Iako je Moskva negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga (SDF), koalicija predvođena SAD tvrdi da su ruske snage jutros bombardovale pobunjenike koje SAD podržavaju u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ezor.

U saopštenju Pentagona tvrdi se da su Rusi znali gdje su locirane Sirijske demokratske snage i koalicioni savjetnici.

“Ruska municija pogodila je lokaciju poznatu Rusima kako bi obuzdala SDF i koalicione savjetnike”, tvrdi Pentagon i ističe da je nekoliko pripadnika SDF ranjeno.

Pentagon dodaje da pripadnici koalicionih snaga koji savjetuju i pomažu SDF nijesu ranjeni, prenose agencije.

Prethodno je ruska vojska negirala da je bombardovala položaje Sirijskih demokratskih snaga u istočnoj provinciji Deir Ezor, izjavio je danas portaprol ruske vojske Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao AFP-u da to nije moguće.

“Zašto bismo ih mi bombardovali?”, zapitao se portparol ruske vojske.

SDF, milicija koja uživa podršku SAD i koja se bori protiv Islamske države na istoku Sirije, saopštila je da je šest njenih boraca tokom dana ranjeno u vazdušnim napadima sirijskih i ruskih vojnih aviona.

SDF navodi da su se na meti napada našli njeni pripadnici na istočnoj obali rijeke Eufrat, u provinciji Deir Ezor, u 03:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AFP.

Snage sirijske vlade, koje Rusija podržava, i SDF vode paralelne, ali odvojene ofanzive protiv Islamske države u toj provinciji, navela je francuska novinska agencija.

SDF je alijansa kurdske i arapske milicije koja se, zajedno sa koalicijom na čelu sa SAD, bori protiv Islamske države, naveo je Rojters.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама