Pileći bataci: Najukusniji ručak za 15 minuta

Foto: Thinkstock

Piletina je meso koje svi nutricionisti preporučuju. Iako je najzdraviji komad pilećih grudi, i batake možete da spremite na ukusan način. Ovo je predlog za lagan i zdrav ručak.

Potrebno je:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 400 g malih šargarepa
  • 8 bataka
  • kašičica soli
  • kašičica bibera
  • kašičica belog luka u prahu
  • kašičica sušenog bosiljka u prahu
  • glavica luka
  • malo svežeg peršuna

Priprema: 

Batake potpopite u marinadu od ulja i začina. Neka odstoje preko noći najbolje, ali možete i da ih odstavite u kesi sa začinima sat vremena. Upiće dovoljno arome.

Batake i šargarepu stavite u vatrostalnu činiju sa poklopcem i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Kad ispečete meso i šargarepu, imaćete izizetno ukusan obrok. Dovoljno je da pečete 15 minuta na visokoj temperaturi.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама