Pitanje Kosova riješiće Tramp i Putin

(Foto: Beta/AP) Arhiva

Velika šansa da se riješi kosovsko pitanje leži u susretu Trampa i Putina u Helsinkiju, jer bi ta dva lidera trebalo da se o tom pitanju dogovore, piše „Blic“.

Naime, prema tvrdnjama tog lista, koji se poziva na svoje diplomatske izvore, to je plan i srpskog državnog vrha i predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića.

„Evropa nema ni snage, ni volje, ni mogućnosti da natera Albance da urade nešto. Zato je ideja da se o ovom suštinski važnom pitanju za nas dogovore Putin i Tramp, a da Evropa to potom prihvati kao konačno“, navodi taj izvor „Blica“ i dodaje da su sve oči uprte u sastanak ruskog i američkog predsjednika, koji je zakazan za 16. jul u Helsinkiju.

Sagovornik „Blica“ navodi i da će Vladimir Putin i Donald Tramp za Kosovo imati minut, ili taman onoliko vremena da razmijene nekoliko rečenica, ali i to bi bilo dovoljno da se stvari pomjere s mrtve tačke i priđe bar malo bržem rješenju.

„Tramp i Putin će do kraja godine odlučiti o Kosovu i Metohiji. To je ozbiljna šansa da se dođe do rješenja. Džaba opcije koje nudi EU kada ni jedna strana na njih ne pristaje“, kaže još izvor beogradskog lista.

Podsjeća se i da je američki ambasador u Srbiji izjavio za RTS da bi rješenje kosovskog pitanja moglo da se dogodi možda čak i do kraja ove godine.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама