Počinje upis na fakultete

Foto: ucg

Prijave na konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) za 2018/2019. godinu, koji se finansiraju iz budžeta, podnose se danas i sjutra, a mjesta ima za 3,5 hiljada brucoša.

Najviše mjesta ima na Ekonomskom fakultetu, 390, Filološkom, 355, Elektrotehničkom 330, dok se na Pravnom i Filozofskom može upisati po 290 brucoša.

Studije na Pomorskom fakultetu može upisati 260 brucoša, a studije Prirodno-matematičkog 230.

Na Medicinskom fakultetu ima mjesta za 185 svršenih visokoškolaca, na Mašinskom i Fakultetu za turizam i hotelijerstvo po 180.

Fakultet političkih nauka može upisati 160 brucoša, Biotehnički 155.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje ima mjesta za 120 visokoškolaca, a na Metalurško-tehnološkom 115, a Građevinski fakultet može upisati 100 brucoša.

Na Arhitektonskom fakultetu se može upisati 50, na Fakultetu likovnih umjetnosti 40 i na Fakultetu dramskih umjetnosti, 35.

“Ukupan broj mjesta na svakom studijskom program povećava se za po jedan odsto po principu afirmativne akcije”, saopšteno je iz UCG.

Navodi se da će se prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polagati prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, od 28. juna do 2. jula.

Studenti koji budu primljeni mogu se upisati zaključno sa 9. julom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама