Policajac rekao SVE o saradnji sa kavačikim klanom

Pomoćnik komandira kotorske policije Zlatko Samardžić saslušan u Specijalnom tužilaštvu, kako bi se utvrdilo ko je sve bio uključen u kriminalne radnje „kavačkog klana“ i kako su raspoređivani zadaci unutar te grupe.

Prema saznanjima Pobjede, Samardžić je već u nekoliko navrata u tužilaštvu pričao o vezama sa kavačkim klanom, na koji način im je dostavljao informacije iz kotorske stanice policije. Samardžić je do detalja ispričao s kime se sastajao, razgovarao i ko je sve uključen u prljave poslove, a tužilac ga je podsjetio da imaju dokaze, među kojima i transkripte razgovorapribavljenih mjerama tajnog nadzora, koji potvrđuju da je bio u komunikaciji sa kriminalcima i dostavljao im službene informacije.

POLICAJAC ODAVAO TAJNE KAVAČKOM KLANU

Istražitelji su prikupili pozamašnu dokumentaciju koja nesporno utvrđuje Samardžićevu odgovornost za nekoliko osujećenih policijskih akcija kojima je bilo planirano hapšenje vođa tog kriminalnog klana, piše Pobjeda.

Izvori lista ističu da će saslušanje Samardžića svakako doprinijeti raskrinkavanju više krivičnih djela ali i veza pojedinih policajaca sa kriminalcima.
Samardžić je uhapšen 12. septembra po nalogu specijalnog tužioca zbog sumnje da je članovima kavačkog klana, za novac odavao informacije i pravio opstrukcije u radu državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala.

RAZOTKRIVENA „PIRAMIDA“ KAVAČKOG KLANA

Osim Samardžića, službenici Sektora kriminalističke policije i Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su i Stefana Brnovića, Đerđa Camaja, Aleksandru Bogdanović, Nikolu Andrića, Igora Andrića, Tripa Moškova, Iliju Dedovića, Gorana Ljubatovića, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Istražitelji sumnjaju da su uhapšeni obavljali sve poslove za Kavačane.

Nalog za hapšenje izdat je i za Slobodana Kašćelana, koji je, prema policijskoj evidenciji, vođa „kavačke grupe“, braću Aleksandra i Igora Đurišića, Vladimira Božovića, Davora Prelevića, Miloša Radonjića, Sinišu Vlahovića, koji su protekle sedmice saslušani u okviru istrage o ubistvu dvojice Kotorana Gorana Biskupovića i Miloša Bošnjaka.

Braća Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov i Ilija Dedović terete se da su protivzakonito postavljalikamere na javnim površinama kako bi članovima kavačkog klana „omogućili da prate kretanje osoba iz suparničke kriminalne grupe.“

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама