Policajci osumnjičeni da su se tukli sa građanima

Disciplinski tužilac je pokrenuo postupak protiv dvojice policajaca zbog sumnje da su se fizički obračunavali sa građanima.

Policijski narednik-šef smjene operativnog dežurstva u Stanici policije CB Budva V.M. sumnjiči se da se 26. juna, oko 20.25, u hodniku stambenog objekta u mjestu Rafailovići u Budvi, ponašao suprotno pravilima službe.

On, navodno, nije spriječio narušavanje javnog reda i mira, već je lično narušio javni red i mir tako što se fizički obračunavao, tj. razmjenjivao udarce rukama i nogama u predjelu glave i tijela u tuči koja se dogodila između, sa jedne strane, M.P. i S.V. i, sa druge strane, K.M. i imenovanog policijskog službenika. Zbog ovog incidenta protiv njega je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 10 stav 2 Zakona o JRM.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv B.I., starijeg policajca prve klase Interventne grupe Stanice policije CB Herceg Novi.

On se tereti da se 20. juna, oko 20.55, ispred porodične kuće K.B. u Ulici Luke Vukalovića u Igalu, kad nije bio na dužnosti, nakon kraće verbalne prepirke, fizički obračunao sa T.G.

Policajac je T.G. zadao više udaraca pesnicom u predjelu glave. Kada ga je to lice udarilo nogom u predjelu tijela, policijski službenik ga je uhvatio rukom za nogu i odgurnuo ga od sebe, usled čega je T.G pao na betonsku podlogu.

Nakon toga, kako piše u saopštenju MUP-a, policajac mu je prišao i zadao mu više udaraca rukama u predjelu glave, kao i više udaraca nogom u predjelu tijela, nanijevši mu tom prilikom tjelesne povrede.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама