Policija krenula i na barsko-budvansku grupu

Policija naoružana dugim cijevima juče rano ujutro u Budvi, Baru i Ulcinju pretresla je i privela 24 bezbjednosno interesantne osobe bliske budvansko barskoj kriminalnoj grupi, od kojih su četiri uhapšene zbog posjedovanja oružja i municije.

U trećoj akciji kriminalističke i Posebne jedinice policije koja je usmjerena na kriminalne grupe i bezbjednosno interesantne osobe lisice su stavljene bokseru Nikoli Sjekloći (39), bivšem članu Opštinskog odbora Demokrata u Budvi, i trojici Nikšićana Milanu Konataru (28) Draganu Šukurici (24) i Zoranu Sjekloći (39) iz Nikšića sa boravkom u Budvi. Osumnjičeni su privedeni na saslušanje u Više državno tužilaštvo. Nikola Sjekloća i Milan Konatar nakon što su dali izjave istražiteljima pušteni su da se brane sa slobode.

Pretresi u Budvi

U stambenom objektu Nikole Sjekloće, protiv koga je podnijeta prijava, pronađeno je pet metaka kalibra devet milimetara, tri metka od lovačke puške, dvije ručne radio stanice, telefon i dvije kartice.

Od Milana Konatara zaplijenjeno je 16 metaka, a njemu je pretresena kuća i vozilo. Šukurica i Zoran Sjekloća uhapšeni su jer je pretresom vozila „golf 3“ pronađeno 75 metaka pištoljske municije različitih kalibara.

Zoran Sjekloća je brat Gorana Sjekloće koji obezbjeđuje Marka Ljubišu Kana, člana budvanske grupe povezane sa škaljarskim klanom.

Policija je pretresla 11 lokacija u Budvi i 13 u Baru i Ulcinju, a oduzeta je municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku i ručne radio stanice.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede u Budvi je pretresen lokal „San Marino“ i kuća Gorana Slovinića zatim poslovno ugostiteljski objekat „Korkovado“ Đura Ivanovića, u kojem je pronađen prigušivač za pištolj bereta kalibra 7,65, sim kartica i telefon. Inspektori su pretražili stan i vozilo Mladena Kažanegre u kojima ništa nije pronađeno, kao ni u stambenom objektu Ognjena Kažanegre.

Prekršajna prijava iz zakona o oružju podešena je protiv Dragana Markovića kod kojeg je pronađen pištolj kalibra 7,62 milimetra i karabin sa optikom registrovan na njegovog oca Iva, kojem je istekao oružni list.

Sve osobe koje su bile pod pažnjom bezbjednosnih službi povezane su sa budvanskobarskom kriminalnom grupom koja je u bliskim odnosima sa škaljarskom grupom.

Opširnije u Pobjedi

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама