Predao se Pljevljak koji je u stanu krio 131 kilogram skanka

Pljevljak Staniša Anđelić (43) u čijem je iznajmljenom stanu u Ulici Džan, u blizini autobuske stanice u Podgorici, prije tri dana otkriveno 131 kilogram skanka, juče se predao u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Nakon saslušanja, Anđeliću je određeno zadržavanje od 72 sata u kom roku će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučivati o njegovom daljem pritvoru. Njemu je na teret stavljeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odsijeka za borbu protiv narkotika, 27. septembra 2016. godine, upadom u stan koji je koristio Anđelić, uspjeli su da prekinu lanac krijumčarenja droga koji je, kako se sumnja, išao iz Republike Albanije u Crnu Goru i dalje, prema zemljama okruženja.

„U stanu, koji je u Podgorici iznajmljivao Anđelić, pretresom je pronađeno više džakova, putnih torbi i pvc kesa u kojima se nalazilo ukupno 131 pakovanje sa sadržajem materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 131 kilogram. Izvršen je pretres i kuće osumnjičenog u Pljevljima, prilikom kojeg su pronađene tri puške u ilegalnom posjedu ovog lica. Krivična prijava zbog sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružj a i eksplozivnih materija će biti procesuirana nadležnom tužiocu u redovnom postupku“, saopštili su iz Uprave policije. Pronađeni skank upućen je Forenzičkom centru radi vještačenja.

 

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама