Predstava Anika i njena vremena sjutra u Nikšićkom pozorištu

Srpsko narpodno pozorište iz Novog Sada i agencija BeoArt, u srijedu, 28. marta u 20h, izvešće u Nikšićkom pozorištu dramsku predstavu „Anika i njena vremena”, inspirisanu pripovjetkama Iva Andrića. Predstava se izvodi povodom Svjetskog dana pozorišta, a u okviru martovskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2018.

Autorka teksta i rediteljka je Ana Đorđević, a glavna uloga povjerena je mladoj glumici Milici Trifunović. Pored Milice igraju i Nenad Pećinar, Biljana Keskenović, prvakinja Somborskog narodnog pozorišta, Dušan Matejić iz niškog Narodnog pozorišta, Milovan Filipović, Jovana Mišković i Milica Grujičić.

Scenograf je Boris Maksimović, kostimografkinja Marina Sremac, kompozitor Dragan Maksimović, scenski govor Dijana Marojević.

Iz mnoštva likova Andrićevih priča, rediteljka Đorđević je, pored Anike, žene vanredne ljepote koja je odlučila da se „objavi” i „otvori kuću muškarcima”, fokus stavila na lokalnog protu i njegovog sina Jakšu, koji kroz ljubavnu vezu sa „ženom otpadnicom” i sam traži izlaz iz obrasca života u koji ga guraju otac i okruženje.

“U provincijalnom društvu svaka različitost, svako odstupanje od norme, uvijek se smatralo ozbiljnom prijetnjom. Iz tog straha od svakog oblika posebnosti je i nastao ‘moral’ po kojem je dobro samo ono što je ‘normalno’, što ne uznemirava“, istakla je rediteljka.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 4e. Informacije i rezervacije na telefon 068 461 310.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама