Predstava „Prah“ u Kotoru

Predstava „Prah“ rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Beograd i Šabačkog pozorišta, biće izvedena večeras na velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“ u 20 sati.

Po drami Đerđa Špira, koju je prilagodio i režirao Veljko Mićunović, u predstavi glume Nataša Ninković i Zoran Cvijanović.

Ova tragi-komedija govori o porodici koja živi skromno do trenutka kada muž dobija sedmicu na lotou. Umesto sreće zbog dobitka supružnici osjećaju užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo.

„Šokirani činjenicom da su se preko noći obogatili, pokušavaju da se dogovore šta će ubuduće raditi i kako će živjeti. Međutim, prepliću se osjećanja sreće i straha, uzbuđenja i razočaranja, ne uspjevaju da usaglase svoje snove i potrebe da bi na kraju odlučili da se odreknu sreće koja im se dogodila jer ne znaju da se snađu u ulozi bogataša. U toj, za njih novoj i neočekivanoj situaciji, isplivavaju mnoge želje, ali i stvari prećutkivane godinama…“, naviodi se u najavi kotorskog Kulturnog centra.

Nesvakidašnja situacija koja se dešava u domu bračnog para, ima odličan efekat i uticaj na publiku koja ima priliku da se preispita kako bi i sama reagovala u situaciji dobitka premije na lutriji.

 

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама