Procurio tajni snimak američke vojske

(foto printscreeen)

Videosnimak nastao 2015. uz Istočnu obalu SAD uhvatio je trenutak kada misteriozni objekt prelijeće Atlantik. Na snimku se može čuti pilot koji je primijetio neidentifikovani leteći objekt kako juri nad okeanom, piše Mirror

Kristofer Melon (Christopher Mellon), savjetnik kompanije „To the Stars Academy of Arts and Science“ napisao je u „Washington Postu“ da je snimak pokazao kako je “vrijeme da se ostavimo svih tabua u vezi NLO-a”.

Video je snimio mlaznjak američke mornarice dok je letio na visini od 7.600 metara. Brzi se objekt može vidjeti kako juri preko ekrana. U jednom trenutku kamera je čak uspjela pratiti objekt. Može se čuti pilot kako uzbuđeno viče “Whoa! Imam ga!”, prije nego što se nasmijao. No, zatim dodaje “Koji k***c je ovo!?” Zatim govori oficiru za oružje “Pogledaj kako ovo leti.”

Istraživanja NLO-a postojala

S videosnimka je skinuta oznaka tajnosti, no nije jasno kako ga se agencija “To the stars” uspjela dokopati. U oktobru prošle godine američke oružane snage potvrdile su kako je postojao program istraživanja NLO-a, ali da je finansiranje daljih istraživanja prekinuto još 2012. godine.

Postoje brojni izvještaji o susretima vojnog osoblja s neobičnim letećim objektima. U nekim su slučajevima primijetili letjelice koje se spuštaju s visina od 20 kilometara nadzvučnim brzinama, piše Net.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама