Prve fotografije: Jeep Cherokee za 2018.

Jeep je predstavio dizajn restilizovanog modela Cherokee uoči premijere ovog vozila zakazane za januar i sajam automobila u Detroitu.

Cherokee za 2018. u osnovi je zadržao isti dizajn spoljašnjosti, koji je – kada je 2013. predstavljena aktuelna generacija – ocenjen kao kontroverzan, pre svega zbog specifičnog izgleda prednjeg dela vozila i neobičnog oblika farova.

Nakon restilizacije, farovi su nešto veći i konvencionalnijeg izgleda, a redizajniran je i prednji branik. Zadnji branik takođe je preoblikovan, kao i vrata prtljažnika, dok je pozicija registarske tablice pomerena naviše.

Unutrašnjost automobila ostala je nepromenjena.

Jeep za sada nije objavio tehničke detalje, ali ne očekuju se veće promene u pogonskoj gami.

Pojavom aktuelne generacije modela Cherokee pre 4 godine proizvođač je napravio potpuni zaokret u pogledu dizajna.

Umesto dotadašnje klasične kutijaste forme, nova verzija dobila je zaobljenije linije, a prednji deo vozila je u početku izazvao brojne negativne reakcije u javnosti.

Ljubitelji automobila marke Jeep smatrali su da je Cherokee izgubio prepoznatljivi vizuelni identitet, a u medijima su se pojavili podrugljivi komentari i poređenja na račun njegovog dizajna.

Međutim, ispostavilo se da je Jeep napravio dobar potez, s obzirom da je godišnja prodaja modela Cherokee u SAD udvostručena. U periodu 2014-2016. kupcima u Sjedinjenim Državama, koje su glavno tržište ovog modela, svake godine je prosečno isporučivano oko 200.000 automobila.

Poređenja radi, njegov prethodnik (koji se u SAD prodavao pod nazivom Liberty), u periodu 2001-2013. prosečno je svake godine privlačio manje od 100.000 kupaca.

Više detalja o restilizovanom modelu Cherokee biće poznato početkom 2018.

.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама