Prvi Lamborghini Miura SV zablistao punim sjajem (FOTO)

Tim Lamborghinijevih majstora obnovio je jedan od najdragocenijih automobila ove italijanske marke – pretprodukcijsku Miuru koja je predstavljena na sajmu automobila u Ženevi, davne 1971. godine.

Prototip čuvenog klasičnog Lamborghinija debitovao je pre 45 godina, pa su u toj kompaniji odlučili da jubilej obeleže tako što će automobil u potpunosti restaurirati. Posla se prihvatilo odeljenje Lamborghini PoloStorico koje je specijalizovano za vraćanje sjaja starim klasičnim automobilima italijanskog proivzođača.

Automobil je obnovljen uz pomoć starih fotografija i originalne dokumentacije, a osim na spoljašnjosti, restauratori su imali dosta posla i u kabini vozila. Neke stare komponente morale su da budu zamenjene, a s obzirom da su u Lamborghiniju insistirali na što originalnijem izgledu, korišćeni su materijali i delovi iz perioda u kome je automobil nastao.

Na krajum Miura SV ofarbana je u originalnu metalik zelenu nijansu – Verde Metallizata, a na priloženim fotografijama možete proceniti kako je PoloStorico tim obavio ovaj zadatak.

.

.b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама