Putin na vojnim vežbama, NATO zabrinut

Foto: Tanjug/AP

Moskva — Predsednik Rusije Vladimir Putin nadgledaće vojne vežbe „Zapad – 2017“ u sanktpeterburškom regionu, saopštio je Kremlj.

„Vrhovni komandant nadgledaće vežbe Oružanih snaga Rusije i Belorusije tokom glavne etape strateške vežbe ‘Zapad – 2017’ na poligonu Lužski“, navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi Tass.

Predsedavajući Vojnog komiteta NATO general Petr Pavel izjavio je za AP da postoje razlozi za zabrinutost povodom obimnih vojnih manevara pod nazivom „Zapad-2017“ koje izvode Rusija i Belorusija, pošto bi oni mogli da budu viđeni kao „ozbiljne pripreme za veliki rat“, kao i da se NATO „ne nadmeće sa Rusijom oko Zapadnog Balkana“.

Pavel je kazao da NATO pojačava napore na ponovnoj obnovi vojnih komunikacija sa Rusijom kako bi izbegle „neželjene posledice potencijalnih incidenata tokom vežbi“.

„Kada pogledamo vežbu kakvom je predstavlja Rusija, ne bi trebalo da bude zabrinutosti. Ali, kada pogledamo širu sliku, moramo da budemo zabrinuti, jer Rusija nije transparentna“, naveo je Pavel.

On je to izjavio tokom godišnje konferencije Vojnog komiteta NATO koja je u subotu otvorena u albanskoj prestonici Tirani i na kojoj će teme biti borba protiv terorizma, situacija na Zapadnom Balkanu i nova strategija SAD u Avganistanu.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама