Radnici ,,Bjelasice Rade” počeli protest ispred Vlade

Radnici bjelopoljske fabrike mineralne vode ,,Bjelasica Rada” počeli su danas proteste ispred Vlade. V.d. predsjednica sindikalne organizacije Ljiljana Raković najavila je da će radnici prenoćiti ispred Vlade.

Radnici, te jedine fabrike mineralne vode u Crnoj Gori, traže isplatu osam zaostalih plata, uplatu doprinosa i poreza za osam godina, kao i ponovno pokretanje proizvodnje.

-Godinu dana fabrika ne radi, osnovna sredstva i repromaterijal se prodaju, vidimo da tu nema rada, pa smo došli da iskažemo protest i da tražimo prijem kod premijera Mila Đukanovića, kako bi on ušao u rješavanje tih problema zajedno sa nama- kazala je Raković.

Ona je saopštila da se danas radnici neće vraćati u Bijelo Polje.

-Ostaćemo što duže ovdje, dok ne postignemo neki dogovor.Međutim monogo se i ne nadamo u te dogovore, jer monogo je dogovora bilo u zadnje tri, četiri godine.Mi očekujemo od Vlade da nađe novog strateškog partnera, da počene proizvodnja i da se nama izmire obaveze. Ako ne može da se pokrene proizvodnja  neka izmire obaveze prema nama i zatvore fabriku, jer je  i onako zatvorena- poručila je Raković.

Ona smatra da fabrika i ne može da počne da radi sa ,,ovakvim menadžmentom, izvršnim direktorom i vlasnikom Eurofondom.

Radnici su prije destak dana dolazili u Podgoricu i protestovali ispred prostorija većinskog vlasnika ,,Rade” Eurofonda.  S.P.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама