Regionalna premijera crnogorskog filma „Slučajevi pravde“

Sarajlije od subote veče imaju novo omiljeno piće, i to iz crnogorske kužine. Regionalna premijera filma „The Books of Knjige: Slučajevi pravde“ u režiji Zorana Markovića Zonja na Sarajevo film festivalu ugasila je svaku mogućnost rasprave na relaciji Bosna i Hercegovina Crna Gora o tome koje je pivo bolje – Sarajevsko ili Nikšićko. Nema toga piva koje može da se mjeri sa kvalitetom i užitkom u mlijeku koje se može izmusti – pazite sad – od Milenka kamiondžije!

Prvi dugometražni film u produkciji TBOK prikazan je u multipleksu „Cinema City“ u okviru programa „Pretpremijere“.

Smijeh i mrak Buksovci su dobili mnogo veću salu nego, na primjer, kanski puleni kao što je „The Square“ Rubena Ostlunda i prilično nezgodan termin prikazivanja koji se preklopio sa jednim od najvećih hitova SFF-a, ostvarenjem „Happy End“ genijalnog Mihaela Hanekea.

Bojazan da će posjećenost biti klimava pojačala je i jaka kiša, uz nagli pad temperature ispod 25 stepeni.

Na kraju, projekcija je kasnila desetak minuta dok je dugački red posjetilaca entuzijastično marširao u salu prepričavajući skečeve TBOK.

Film „Slučajevi pravde“ premijerno je prikazan početkom avgusta na Herceg Novi film festivalu.

Puna Kanli kula dočekala je neočekivano mlako ovu krimi komediju koja se vrti oko dva nesposobna detektiva i njihovog slučaja ubistva na farmi za proizvodnju mlijeka od kamiondžija. Reakcija crnogorske publike nije bila ni približno dobra kao na regionalnoj premijeri u Sarajevu.

Kako nam je i sam reditelj Zoran Marković rekao nakon projekcije, zgodama i nezgodama inspektora Duška Mačeka i ekipe smijali su se i Crnogorci, ali njihova očekivanja bila su drugačija. – Atmosfera na Kanli kuli jeste bila spektakularna jer se pokupilo 2.000 ljudi, ali publiku je iznenadio film koji, pored komedije, u sebi nosi veliki mrak.

Sarajlije nijesu ništa očekivale, pa im je bilo veliko ono što smo im donijeli – rekao je Marković za Pobjedu.

Opširnije u Pobjedi

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама