Rudar i Jedinstvo predstavljaju Crnu Goru u Skoplju

tekst i foto: oscg.me

Najmlađe odbojkašice Rudara iz Pljevalja i najmlađi odbojkaši Jedinstva Bemax iz Bijelog Polja predstavljaće Crnu Goru na petom balkanskom “Dječijem festivalu odbojke”, koji će se održati 14-16.juna u Skoplju (Makedonija), odlučilo je predsjedništvo OSCG.

„Dječiji festival odbojke“ je projekat koji je pokrenula Balkanska odbojkaška Asocijacija sa ciljem promocije odbojke na našim prostorima. Kids Festival se do sada održavao u Kočaeliju i Istanbulu u Turskoj, Beogradu u Srbiji, a prošle godine su Podgorica i Crna Gora bili domaćini ove manifestacije, koja je okupila preko 120 djece iz 10 zemalja sa Balkana.

Princip odabira ekipa koje će predstavljati Crnu Goru je da svake godine ide drugi grad, a na prethodnim Festivalima, Crnu Goru su predstavljala djeca iz Podgorice, Herceg Novog i Bara, a jedne godine je išla i kombinovana ekipa iz više gradova.

Ovaj Festival za cilj ima promociju odbojke, a osim odbojkaškog dijela, sva djeca će biti upoznata i sa kulturnim sadržajima grada koji obilaze. Sva djeca će na kraju događaja dobiti zlatne medalje. Ovogodišnji slogan takmičenja je “Odaberi odbojku”. Takmičenje se igra po principu da u svakoj ekipi ima 6 dječaka i 6 djevojčica, a na terenu su u svakom trenutku po 3 dječaka i 3 djevojčice.

cdm.mehttp://cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама