Ruski turisti sve više zainteresovani za odmor u Srbiji

Turistička organizacija Srbije (TOS) najavila je da će pojačati promociju srpskog turizma na ruskom tržištu, jer su turisti iz te zemlje sve više zainteresovani da odmor provedu u Srbiji, saopšteno je nakon sastanka predstavnika turističke privrede dve zemlje u Moskvi.

Direktorka Departmana turizma i regionalne politike pri Ministarstvu kulture Ruske Federacije Olga Jarilova pozvala je Srbiju da se još intenzivnije uključi u promociju turizma na ruskom tržištu, jer odmor u Srbiji postaje sve atraktivniji ruskim turistima.

Kako je saopštio TOS, ona je potvrdila učešće Rusije na narednom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

Zamenik direktora Federalne agencije za turizam Sergej Kornejev pozvao je srpske organizatore putovanja da svojim ponudama za odmor u Srbiji popune prazninu koja je nastala zatvaranjem turskog i egipatskog tržišta.

On je naglasio da dve trećine turoperatora iz Sankt Petersburga trenutno traže nove destinacije za svoje turiste koji su do skoro putovali u skandinavske zemlje.

Direktorka TOS-a Marija Labović izjavila je da će TOS će dodatno intenzivirati promociju na ruskom tržištu i objasnila da će subvencije za organizovano dovođenje stranih turista koje se dodeljuju od ove godine biti važan podstrek da se organizatori putovanja još više uključe u dovođenje gostiju.

Sastanak je održan u okviru Međunarodnog sajma turizma MITT 2016 u Moskvi u cilju jačanja saradnje i prevazilaženja prepreka u značajnijem povećanju broja ruskih turista koji posećuju Srbiju.

Pored Er Srbije Serbia, Aeroflota i ukrajinskih avio-prevoznika, sastanku je prisustvovalo i tridesetak predstavnika ruskih i srpskih organizatora putovanja koji dovode ruske goste u Srbiju, kao i predstavnici udruženja turističke privrede YUTA i HORES.

b92http://b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама