Saradnja CG i Srbije da bude dvosmjerna

Odnosi Crne Gore i Srbije su dobri i prijateljski, pri čemu je važno da privredna saradnja bude dvosmjerna i usmjerena na dobrobit oba naroda, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Milutin Simović.

Simović se, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, sastao sa predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine, Igorom Mirovićem i delegacijom Privredne komore Vojvodine sa kojima je razmotrio mogućnosti unaprijeđenja privredne saradnje Crne Gore i Vojvodine.

Sagovornici su se složili da, u prilog čvršćem povezivanju, ide i gradnja drumskog Koridora 11, kao i rekonstrukcija željezničke pruge od Beograda do Bara.

„Raduje nas inicijativa koju pokrećete za izgradnju dionice autoputa do Boljara. Mislimo da je neophodna dvosmjernost u našoj robnoj razmjeni i da ona može dovesti do unaprijeđenja dalje privredne saradnje. Naše komore ostvaruju saradnju koja je za primjer i upravo one treba da ovu energiju saradnje šire i na cijeli region“, naveo je Simović.

Mirović je rekao da je saradnja sa Crnom Gorom za Vojvodinu veoma značajna, jer je, kako je istakao, na 11 mjestu kada je riječ o državama u kojima se realizuje izvoz iz Pokrajine.

„Sve ono što privreda stvori je vrsta temelja za razvoj svih drugih oblasti“, dodao je Mirović.

Delegacija Crne Gore, koju si činili i predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš, u dvodnevnoj je posjeti Srbiji, povodom održavanja Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

U delegaciji je i 50 privrednika iz Crne Gore.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама