SAZNAJTE

Šta otkrivaju bubuljice na našem licu?

Saznajte šta vam tijelo poručuje na osnovu rasporeda bubuljica na vašem licu.

Možda niste ni slutili, ali bubuljice na tačno određenom dijelu lica sugerišu na konkretne zdravstvene probleme.

Uz ove jednostavne savjete ćete se možda zauvijek riješiti problema i prestati da posjećujete kozmetičare i dermatologe. Sljedeći put kada vam se na licu pojavi nova akna pogledajte ovu mapu, takođe, vodite računa o svom tijelu i higijeni – i zapamtite da za svaki problem postoji rješenje.

Zona 1 & 2 – čelo: Probavni problemi
Jedite manje “junk food-a“, smanjite količinu masnoća laganijom dijetom, pojačajte unos vode u organizam i ubacite svježe krastavce u ishranu.
Zona 3 – između obrva: Jetra
Smanjite unos alkohola, masne hrane i mliječnih proizvoda. Ovo je zona u kojoj se pojavljuju i alergije na hranu pa pazite na sastav onoga što jedete. Vježbajte do 30 minuta svaki dan i pobrinite se da dovoljno spavate jer se tada i vaša jetra odmara. Prazne i loše kalorije mogu imati štetan uticaj na raspoloženje
Zona 4 & 5 – oko očiju: Bubrezi
Bilo kakva pojava oko očiju, pa i tamni krugovi, ukazuju na dehidraciju. Pijte vodu!
Zona 6 – nos: Srce
Provjerite krvni pritisak i količinu vitamina B. Smanjite unos začinjene i gorke hrane i unos mesa. Pronađite način da smanjite holesterol konzumirajući orašaste plodove, avokado i ribu. Kako ovaj dio lica prirodno ima nešto šire pore, pazite da vašoj kozmetici nije istekao rok trajanja ili da začepljuje pore.
Zona 7 & 8 – uši: Bubrezi
Opet voda! Smanjite unos gaziranih pića, kafe i alkohola jer vode ka dehidraciji.
Zona 9 & 10 – obrazi: Disajni putevi
Pušite? Skloni ste alergijama? Ovo je problematično područje za obje stvari. Ako to nije slučaj, onda vodite računa da se tijelo ne pregrijava, jedite hladniju hranu, smanjite unos šećera i udišite više svježeg vazduha. Izbacite meso, mliječne proizvode, alkohol, kofein i šećer, a u organizam unosite više povrća. Postoji još jedna bitna stvar o kojoj rijetko razmišljamo, a to su mobilni telefoni i jastučnice – neka budu čisti jer uzrokuju najviše akni na ovom području.
Zona 11 & 12 – oko usana: Hormoni
Ovo je dominantna zona za stres i hormonalne promjene. Iako se čini nemoguće uticati na to, ipak možete napraviti razliku tako što ćete imati kvalitetan san, unositi dovoljne količine tečnosti i jesti lisnato povrće koje održava kožu čistom. Po pravilu se ženske hormonalne akne pojavljuju tokom ovulacije.
Zona 13 – brada: Želudac
Pojačajte unos vlakana i pijte biljne čajeve kako bi vam se poboljšala probava.
Zona 14 – vrat: Bolest
Bubuljice na ovom području mogu biti znak da se tijelo bori s nekom bakterijom kako bi izbjeglo bolest.

kodex

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама