Sedmogodišnjak dobio poziv za vojsku

 (Foto: pixabay.com) Ilustracija

Jedan dječak sa ruskog dalekog istoka veoma je bio iznenađen kada mu je stigao poziv iz vojske, pogotovo što ima samo sedam godina, piše BBC.

Saša Gumenjuk dobio je pozivnicu iz vojnog odsjeka da se prijavi lokalnom vojnom odsjeku, u kojoj je pisalo da bi trebalo da se prijavi kako bi se pripremio za jednogodišnje služenje vojske, naveo je lokalni portal „Usurmedia“.

Isti portal je ranije naveo da Sašin slučaj uopšte nije izuzetak jer su još dvojica sedmogodišnjaka dobila vojni poziv. Međutim, lokalni ogranak vojnog odsjeka demantovao je te navode, tvrdeći da je u pitanju bio samo jedan poziv sedmogodišnjaku.

„Dječija bolnica napravila je propust kada nam je slala spisak muške djece rođene 2001j, jer su pomiješali 2010. i 2001.“, kazao je šef vojnog odsjeka RIA Novostima, a prenio je BBC.

On je izjavio još i da može da garantuje da sedmogodišnjak neće trpjeti nikakve posljedice ukoliko se ne pojavi u vojnom odsjeku, tim prije što se radi o pismu za poziv na pripreme za vojsku, a ne za momentalno služenje vojnog roka.

Za ovu priču saznalo se kada su roditelji dječaka uslikali vojni poziv i okačili sliku na Instagram, nakon čega je ona počela da se dijeli među korisnicima te popularne društvene mreže.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама