Sergej Ćetković: Naša mala porodična manufaktura

Harizmatični pevač Sergej Ćetković sa suprugom Kristinom predstavio je javnosti crtani film koji su zajedno kreirali, čije su glavne junakinje njihove ćerke, osmogodišnja Lola i šestogodišnja Mila, za koje ponosni roditelji ističu da su bile pravi saradnici i koautori kompletne priče

Kad biste došli na promociju na kojoj bi vas dočekao pevač Sergej Ćetković (42), a među zvanicama u igraonici “Jungle” videli Aleksandru Radović, Leontinu, Gocu Tržan, Mari Mari, sigurno biste pomislili da je reč o predstavljanju novog albuma. Međutim, ovog puta nismo čuli nove pesme, već videli prvu epizodu crtanog filma “Lola i Mila”, koji su osmilili i realizovali Sergej i njegova supruga Kristina. Iste večeri su je odgledali pratioci YouTube kanala „Lola&Mila“, a sledećeg dana gledaoci kanala „Pikaboo“.

Iako je crtani film bio Kristinina zamisao, ona je i ovog puta Sergeju prepustila ulogu “onoga koji daje izjave”. Ponosan zbog odično urađenog posla, neposredno posle emitovanja crtaća, rekao je: “Srećan sam čovek i veće dete od sve ove dece koja su došla na promociju. Najzad gledam nešto u šta smo Kristina, naša deca, prijatelji i ja uložili mnogo vremena, ljubavi i truda.”

Glavne junakinje su njihove ćerke, osmogodišnja Lola i šestogodišnja Mila, za koje Kristina i Sergej kažu da su od prvog dana bile pravi saradnici i koautori kompletne priče.

– Tako je bilo još od slikovnice “Šta je slađe od kolača”, za koju se ispostavilo da je pripremila teren za crtać. Već tada su njih dve počele da, nesvesno, kreiraju zanimljive situacije. U slikovnici, na jednoj stranici, pričamo o Lolinoj prvoj simpatiji. Videvši to, Mila se ljutila što ona nije u toj ulozi i pitala zašto nje nema na toj strani. Uglavnom, materijala nam ne nedostaje, jer svakog dana od njih dve dobijamo instrukcije i zahteve da ubacimo nekog novog drugara u sledeću epizodu.

Pominjanje simpatija navelo nas je na pitanje da li redovno dobijaju obaveštenja o promenama na tom planu.

– Mila već ima dve simpatije, a petorica su zaljubljena u nju. Ona tačno zna šta joj se sviđa. Sada mi je sve to zanimljivo, ali ne znam kako će mi slične priče zvučati za nekoliko godina – kaže poznati Crnogorac, a zatim nam otkriva koje su teme najaktuelnije u njihovim razgovorima:

– Nižu se rečenice koje počinju sa „šta znači ovo“, „šta je ono“? Uživamo u takvim situacijama. Ovih dana tražimo odgovore na pitanja kako se zovu stanovnici Afrike, Nemačke, Rusije… U opticaju su Afrikan i Africa, Nemačkin i Nemačkinja, Rusan i Rusana…

Kristina i Sergej naglašavaju da su srećni što su počeli saradnju sa Aleksandrom Urošević i Dunjom Petrović, koje rade scenario. Ne smemo zaboraviti ni naratora Dragana Vujića Vujketa, kao ni dve Jovane koje glume Milu i Lolu, a prezivaju se Cavnić i Ćurović. Tu su i Milan Tubić, Nataša Balog, animator Branislav Brkić, a songove je – uz Sergeja – radio Aleksandar Buzadžić.

Sergej je naglasio da su ponosni što će mali gledaoci, ali ne samo oni, u svakoj epizodi saznati nešto novo. Mnogi su, zahvaljujući Loli i Mili, koje su u prvoj animiranoj priči pravile princes krofne, saznali da je vanila plod orhideje. Zanimljivo je da je princes krofni glas pozajmila Jelena Tomašević, a kad čujemo Macu Papučaricu, prepoznaćemo Gocu Tržan. Sergej je za sebe “sačuvao” ulogu medveda Miše, zvezde cirkusa, ali je najavio da će biti uloga za još mnoge njegove kolege.

Brankica TreskavicaBoško Karanović

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама