Sjutra o izbornom zakonodavstvu

Foto: Skupština.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je, za sjutra, sastanak Kolegijuma na kojem će razmatrati najbolji način kako da unaprijede izborno zakonodavstvo.

Kako je saopšteno iz kabine predsjednika Skupštine, osnovne smjernice u ostvarenju tog cilja biće preporuke iz izvještaja ODIHR-a nakon održanih predsjedničkih izbora, kao i sagledavanje prijedloga političkih aktera i relevantnih nevladinih organizacija.

Na Kolegijumu predsjednika kojem će prisustvovati potpredsjednici Skupštine i šefovi klubova poslanika, razgovaraće i o formi dijaloga, uz poštovanje i jačanje institucionalnog okvira.

Predsjednik Skupštine očekuje da će u narednom periodu uspjeti da održe kontinuitet unaprjeđivanja zakonskih rješenja između dva izborna ciklusa, kao što je bio slučaj sa rezultatima radne grupe uoči predsjedničkih i lokalnih izbora održanih proljetos.

„Predsjednik Brajović, rukovodeći se visokim etičkim standardima u vođenju parlamentarnog dijaloga, takođe očekuje postizanje konsenzusa, sa ciljem jačanja demokratije i stvaranja boljeg i svima prihvatljivog izbornog ambijenta“, navodi se u saopštenju.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама