Skuplje do Andrijevice nego do Budimpešte?!

Foto: Printscreen/wizzair/website

Ukoliko kartu od Podgorice do Budimpešte ili Milana rezervišete mjesec ranije ona košta 9,99 eura, dok autobuska karta od Podgorice do Andrijevice sa nekim od prevoznika košta i preko 10 eura.

Ukoliko putujete unutar granica naše države autobusom, karta može koštati skuplje nego let avionom do nekih evropskih gradova sa lou kost kompanijama.

Karta sa jednom od lou kost kompanija iz Podgorice ka Budimpešti, Milanu ili Memingenu košta od 9,99 eura ukoliko ranije isplanirate putovanje, a karta do Andrijevice je kod nekih prevoznika i više od toga.

Gotovo je nevjerovatno da je avionski saobraćaj jeftiniji od drumskog, pa se sve više građana naše države koji odluče da putuju opredijele za neku od lou kost avio-kompanija.

Promet putnika sa lou kost kompanijama u za i preko Podgorice je u znatnom porastu, što pokazuju podaci Aerodroma.

Dakle u 2017. godini lou kost kompanije su prevozile 264.591 putnika. To je dvostruko više nego 2016. godine kada je 131.828 putnika putovalo lou kost kompanijama, prenosi Dan.

U ukupnom prometu putnika u 2017. godini niskobudžetne aviokompanije učestvovale su sa 12,1 odstvo, dok su u 2016. učestvovale sa 7,1 odsto.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама