Sledeća generacija Mercedesa AMG C63 će biti hibrid

Mercedes-AMG mora da se pridržava sve oštrijih mera emisije gasova, pa je direktor Tobias Moers otkrio je da će sledeći AMG C63 biti hybrid.

Trenutnu generaciju C63 pokreće 4,0-litarski tvin-turbo V8 sa 476 KS i 650 Nm obrtnog momenta, dok najjača S verzija ima 510 KS i 700 Nm.

Predstavljen na sajmu u Njujorku unapređeni AMG C63 za 2019. ima novi devetostepeni automatski menjač (umesto dosadašnjeg sedmostepenog), dok je enterijer obogaćen multimedijom sa 12,3-inčnim ekranom.

Moers nije otkrio detalje budućeg hibridnog pogona, ali je zvučao izuzetno optimistično povodom elektrifikacije vozila, govoreći o „inteligentnom hibridnom sistemu“.

„Siguran sam da ćemo pronaći pravo rešenje za to pitanje“, rekao je Moers.

Direktor AMG odeljenja je najavio i pogon na sva četiri točka za sledeću generaciju C63, slično onome što je BMW uradio sa novom M5, predstavljajući M xDrive sistem koji omogućava opciju da se pogon prebaci na samo do sada standardnu zadnju osovinu.

Međutim, aktuelni C63 će još dugo biti na tržištu, osvežena verzija će se pojaviti tek na proleće 2019, što znači da će hibridna generacija zaživeti tek naredne decenije.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама