Snima se serija o Tinu Ujeviću

Snimanje serije o proslavljenom pjesniku Tinu Ujeviću pod nazivom „Tin – 30 godina putovanja“ nastavlja se ovih dana u Beogradu.

Hrvatska radio-televizija (HRT) i Radio-televizija Srbije (RTS) prošle godine su potpisali protokol o saradnji na igrano dokumentarnoj seriji, a snimanje priče o proslavljenom pjesniku jednom od najvećih pjesnika sa ovih prostora počelo je prošle godine u Hrvatskoj.

Kako je kazao Nebojša Bradić, urednik kulturno-umjetničkog programa RTS-a na snimanju u Depou na Topčideru, Tin je dio svoje umjetničke i životne biografije proveo u Beogradu i prirodno je da se dvije televizije oko jednog ovakvog projekta nađu na istom mjestu.

„Za nekoliko dana završavamo snimanje ovog beogradskog djela Ujevićeve biografije. Siguran sam da će publika i u Srbiji i u Hrvatskoj na svoj način doživjeti ponovo ovaj povratak u prošlost, jer za nas je ovaj povratak u prošlost, istovremeno i put u budućnost jedne kvalitetne i dugotrajne saradnje između dva nacionalna javna servisa“, rekao je on.

Reditelj projekta je Davor Žmegač. Lik mladog Ujevića tumači Igor Kovač, starog Milan Pleština, a narator je Mislav Čavajda.

„Volio bih da vjerujem da je ovo za sve nas jedna vrsta avanture u pozitivnom smislu. Cijeli život Tina Ujevića je bio jedna vrsta avanture. On je živio u Beogradu i bio je neka vrsta nomada, koji je po svojim interesima bio kosmopolita“, izjavio je reditelj Žmegač.

Serija „Tin – 30 godina putovanja“ imaće četiri epizode po 55 minuta i b će emitovana na jesen 2017. godine na HRT-u i RTS-u.

izvor:cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама