Srebrenica: Razlike u rezultatima,Grujičiću stigle pretnje

Srebrenica — Kandidatu srpskih stranka u Srebrenici Mladenu Grujičiću i njegovoj supruzi upućena je preteća SMS poruka na privatni broj, javlja RTRS.

U policijskoj stanici Srebrenica toj TV stanici je potvrđeno da je prijavljen slučaj pretnji putem poruke.

„Pratićemo tebe i i muža od danas još…imate pozdrav…pamet u glavu“, piše u poruci.

Prethodno, Opštinska izborna komisija objavila je preliminarne rezultate za načelnika, koji se značajno razlikuju od sinoćnjih.

Grujičić ima čak 1.003 glasa manje nego što je ova komisija sinoć objavila.

U SNSD-u i SDS-u upozoravaju da se u Srebrenici pokušavaju prekrojiti izborni rezultati i ističu da će tražiti ponovno brojanje i odgovornost članova komisije, bude li utvrdeno da su prekršili propise.

Na oglasnoj tabli opštine danas su izloženi preliminarni rezultati, prema kojima je na izbore izašlo 5.558 birača ili oko hiljadu manje, a da je za načelnika opštine bilo 4.906 važećih listića i da je Grujičić dobio 3.348 glasova ili 1.003 glasa manje nego što je sinoć saopšteno, a Duraković 1.558 glasova ili 352 glasa manje nego prema sinoćnjim podacima.

Time je razlika u broju osvojenih glasova između Grujičića i Durakovića smanjena sa sinoćnjih 2.441 na 1.790.

Predsednik Opštinske izborne komisije Nermin Alivuković izjavio je da je do te razlike došlo zbog grešaka biračkih odbora koji nisu pravilno popunili obrasce, a sinoć su zbog hitnosti mnogi dostavili netačne podatke o izlasnosti i broju glasova.

Tvrdi i da je OIK ustanovio da je oko hiljadu birača manje glasalo i da nisu tačni dostavljeni podaci o broju glasova za načelničke kandidate.

OIK je objavio i preliminarne rezultate izbora za sastav Skupštine opštine Srebrenica.

Prema tim podacima, najviše – 1.585 glasova – dobio je SNSD, zatim 1.275 glasova koalicija SDA–SBB, sledi SDS sa 764 glasa, DNS 458 i SDP BiH sa 336 glasova.

U SNSD-u i SDS-u upozoravaju da se u Srebrenici pokušavaju prekrojiti izborni rezultati. Tražiće ponovno brojanje i odgovornost članova komisije, bude li utvrđeno da su prekršili propise.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама