Srpski ministar: U Prizrenu će se opet pjevati Srpska se truba s Kosova čuje

Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu i Rezoluciji 1244, jer je Kosovo oduvjek bilo, jeste i biće Srbija, izjavio je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.

On je to rekao juče otvarajući sabor trubača u Guči, odakle je poručio i da će se u Prizrenu opet pjevati “Srpska se truba s Kosova čuje”.

Popović je ukazao da Srbija nije u lakoj situaciji, jer je sa raznih strana pritiskaju zbog Kosova, ali je dodao da su njihovi preci ”bili u još težim situacijama pa su uvijek bili junaci i čuvali Kosovo.”

“I mi ćemo se boriti za Kosovo. Srbi nijesu kukavice, Srbi su hrabar narod i mi ćemo opravdati hrabrost naših predaka. Naravno, Srbija je mudra i pametna i Srbija je u ovim pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali kompromis mora biti po Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244. Kosovo je oduvjek bilo, jeste i biće Srbija”, podvukao je Popović.

Kaže da srpske emocije, Srbiju i Srbina niko ne može bolje da razumije nego “naša braća Rusi”, te izrazio zadovoljstvo što je otvaranju sabora prisustvovao ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i što će Guču obići portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“U ovim teškim vremenima kada nas pritiskaju zbog našeg Kosova, mi želimo svima njima u inostranstvu da odavde iz Guče pošaljemo poruku koja glasi – Srbija nije sama, uz Srbiju su cio ruski narod i predsjednik Rusije Vladimir Putin”, naglasio je Popović.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама