„Stav Rusije o Kosovu se nije promijenio“

Ilustracija (PIxabay)

Naša pozicija je nepromijenjena, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, govoreći o Kosovu.

Zaharova je tako, na jučerašnjoj redovnoj konferenciji za medije u Moskvi, odgovorila na pitanje novinarke da li se nešto promijenilo u poziciji Rusije po pitanju Kosova s obzirom na izjavu Hašima Tačija da je imao razgovor sa premijerom Rusije, Dmitrijem Medvedevim, u Ankari ranije ove nedjelje, prenosi KoSSev.

Tači je na Fejsbuku u ponedjeljak naveo da se kratko sastao sa ruskim premijerom: „Tom prilikom pozvao sam premijera Medvedeva da uspostavi komunikaciju između naših zemalja.“

„Razgovarali smo i o završnoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i složili smo se da će potencijalni sporazum donijeti dugotrajan mir na Zapadnom Balkanu,“ napisao je dalje.

Osim vijesti o razgovoru Tačija i Medvedeva, ove nedjelje je još jedna informacija u vezi sa Rusijom i Kosovom zabilježena. Fudbalski savez Kosova objavio je čestitke na izboru novog predsjednik ovog saveza, među kojima se našla i ona iz Rusije.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама