Stijepović nije ispunio obećanja

Za vrijeme skoro četvorogodišnjeg mandata gradonačelnika Podgorice, Slavoljuba Stijepovića nije izgrađen nijedan značajniji kapitalni projekat u Glavnom gradu, kazao je odbornik DNP-a u skupštini Glavnog grada Zoran Lakušić.

„Tokom novogodišnjih praznika oglasio se obećanjima odlazeći gradonačelnik Slavoljub Stijepović, koji je u nemilosti čak i u vrhu svoje partije, i to zbog mnogo čega. Posebno zato što za vrijeme njegove skoro četvorogodišnje promašene vladavine nije izgrađen nijedan značajniji kapitalni projekat u Glavnom gradu, pri čemu je radio anemično, upravo u duhu svojih neispunjenih obećanja“, navodi se u saopštenju Lakušića.

Stijepović se, kaže, sada hvali da će ove godine sve biti drugačije.

„Zato je i očekivano što se sada hvali kako će, navodno, u 2018. godini sve biti drugačije, da će kapitalne investicije, koje su još u fazi pripreme (uređaj za prečišćavanje otpadnih voda i tretman kanalizacionog mulja, Jugozapadna obilaznica i Bulevar kroz Donju Goricu) doprinijeti dinamičnom razvoju Podgorice. Uz sve ovo, ovi kapitalni projekti, kao i svi prethodni, radili bi se uz pomoć kredita, zbog kojih se grad zadužio na desetine miliona eura. A uz sve ovo jasno se pokazuju “dometi” Stijepovića po tome što su, po njegovim “čvrstim” obećanjima, ovi projekti već morali biti izgrađeni, neki čak i prije više od deset godina. Ali je gradonačelnik smatrao za uputnije što je, prije skoro četiri godine u svom Izbornom program za ravnomjerniji razvoj Podgorice (‘Građani na prvom mjestu’), te iste građane Glavnog grada zasuo lažnim i praznim obećanjima. A pritom nije realizovao brojne obećane projekte od vitalnog značaja za razvoj Podgorice, mada je u svom Programu zapisao, a da nije ni trepnuo: ‘Ovaj izborni program ostvarujemo u narednom četvorogodišnjem periodu!’”, kazao je Lakušić.

Prema njegovim riječima, poduža je lista onoga što je gradonačelnik obećao a nije ispunio.

„Na njoj su i: Nova osnovna škola u Tološima, Nova osnovna škola u Karabuškom polju, Rekonstrukcija odmarališta na Veruši i izgradnja novog kompleksa, Dječji vrtić na Zlatici, Stadion na Zabjelu i u Tološima, Istočna tribina Gradskog Stadiona, Dnevni centri za starija lica i osobe sa invaliditetom Blok VI, DUP servisno-skladišna zona i Donja Gorica, Dom na Zlatici, Pijačno-tržišni kompleks Tuzi, Pijačni kompleks Zlatica, Pijačno-tržišni centar Golubovci, Pijačni kompleks Zabjelo, Uređenje i rekonstrukcija park-šume Zlatica, Uređenje i rekonstrukcija park-šume Ljubović, Pješačka zona, koja je trebalo da bude dovršena izgradnjom, modernizacijom i dopunjavanjem posebnim sadržajima ulica u zoni: Njegoševa, Bokeška, Vučedolska, Vuka Karadžića, Ulica Slobode, Saobraćaj u mirovanju, garaže u centru grada: kapitalni projekat – izgradnja podzemne garaže u centru grada na prostoru između vojnih solitera i zgrade Beka, izgradnja moderno koncipiranih sportsko-rekreativnih sadržaja, rekonstrukcija ulice Oktobarske revolucije, Mirka Vešovića, Osmog marta, Kapadžića mosta i Tabački most, Most kod OŠ “21. maj”, izgradnja Bulevara na postojećoj ulici Oktobarske revolucije, Bulevar prema Marezi – od skretanja prema Ulici Vladike Danila do Nikšićkog puta – sa biciklističkom stazom, izgradnja podvožnjaka u produžetku Bulevara Save Kovačevića prema Bulevaru Josipa Broza, Bulevar kroz Donju Goricu sa Lješkopoljskom ulicom, Bulevar Veljka Vlahovića, modernizacija Ulice Ludviga Kube, izgradnja Bulevara Vojislavljevića, izgradnja putnog pravca Golubovci – Mataguži – Tuzi, Bulevar Radomira Ivanovića, Bulevar od skretanja za aerodrom do nadvožnjaka u Mojanovićima, Obilaznica oko Golubovaca II faza, Jugozapadna obilaznica – na prostoru Gornje i Donje Gorice do Cetinjskog bulevara preko novog mosta na Morači, dva bulevara, jedan kroz Donju Goricu, a drugi kroz Gornju Goricu do mosta na Sitnici, proširenje i modernizacija Ulice Ivana Vujoševića, proširenje i modernizacija Ulice Zmaj Jovine, uređaj za prečišćavanje otpadnih voda…“, navodi se u saopštenju.

Lakušić tvrdi da do kraja Stijepovićevog mandata neće biti završena izgradnja Gradskog pozorišta, Srednje mješovite škole u Golubovcima, izgradnja stanova za lica sa socijalnim potrebama i zaposlene u strukturama lokalne samouprave na Starom Aerodromu.

„Pa, umjesto da je sve obećano, ili makar dio navedenog, uradio, sagradio, realizovao, Stijepović sada promašenom pričom i galamom o kapitalnim objektima u 2018. godini na jeftin način pokušava da sakrije da nije, za razliku od svog prethodnika, pokazao sposobnost ni da pribavi sredstva i dovede strane donatore“, kazao je Lakušić.

On tvrdi da nije realizovano sedamdeset odsto projekata iz, kako je kazao, olako obećanog Izbornog programa i ocjenjuje da se Stijepović ponašao krajnje nedomaćinski, i da je funkciju gradonačelnika „vršio katastrofalno loše“.

„A bio je, mora se dodati, vrlo sposoban jedino u dodjeljivanju stanova svojim najbližim saradnicima, kao i u ličnom učestvovanju u zamjeni 100.000 dolara za potrebe DPS-a na izborima 2016. godine“, navodi se u saopštenju.

Lakušić navodi da se gradonačelnik umjesto realizacijom obećanog bavio marginalnim pitanjima.

„Podgoričkom skupštinom, edukacijom, veleizdajama, izdajama, partijskim zapošljavanjem, podizanjem spomenika, kojim je probudio nove podjele i antagonizme u Podgorici i Crnoj Gori, ružno se ponio prema liku najvećeg, slavnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, i bio na usluzi investitorima bliskim vrhu vlasti“, kazao je Lakušić.

On navodi da je Stijepović pokazao da „nije sposoban da realizuje svoj program, a kamoli da odgovori na potrebe građana“.

„Njegov rad se svodio na improvizacije, a ‘proslavio’ se jedino lošim rezultatima i neispunjenim obećanjima, bez ijednog ostvarenog kapitalnog projekta, uz puno jeftinih marketinških trikova, svojstvenih DPS-u, i Stijepoviću lično“, zaključuje se u saopštenju.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама