Stižu tri nova iPhone-a sledeće godine?

Foto: Youtube Screenshot

Prema predviđanjima analitičara, kompanija Apple će naredne godine predstaviti tri nova iPhone-a.

Apple će navodno sledeće godine predstaviti dva nova iPhonea s OLED ekranima i jedan s LCD ekranom.

iPhone X, koji se našao u prodaji ovog meseca, prvi je iPhone koji koristi OLED tehnologiju. Ova tehnologija omogućava bogatije boje i manju potrošnju energije.

Jedan od novih pametnih telefona bi trebalo da ima 5,8-inčni OLED ekran, koji poseduje i aktuelni iPhone X, ali će drugi imati veći, 6,5-inčni ekran. Apple trenutno prodaje Plus modele iPhonea 8 sa sličnim komponentama u odnosu na standardne, ali sa većim ekranima.

Nadolazeći uređaji će takođe biti slični aktuelnom iPhoneu X. Appleov True Depth sistem kamera, koji se koristi za prepoznavanje lica, biće sličan ovogodišnjem dizajnu, a Apple bi mogao da ponudi i model s 512 GB interne memorije.

Analitičari veruju da zadnja kamera narednih iPhonea neće imati 3D sposobnosti.

Treći smartphone će imati isti edge-to-edge dizajn kao i iPhone X, ali će dobiti jeftiniji LCD ekran. Jeftiniji iPhone će koristiti Appleov sistem za prepoznavanje lica, pa će svoje mesto pronaći u „srednjem segmentu“, što znači da će koštati između 650 i 900 dolara. Upravo će ovaj model imati jednu zadnju kameru, a nedostajaće mu i Appleova Force Touch tehnologija.

Analitičari svoje tvrdnje baziraju na informacijama koje su dobili od izvora iz lanca Appleovih dobavljača.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама