Sumatranski slon pokušao Di Kapriju da skine pantalone (FOTO)

Slavni Oskarovac Leonardo Di Kaprijo, spakovao je kofere te se uputio put Indonezije, sa misijom podizanja svijesti za kritično ugrožene vrste.

Glumac je tom prilikom posjetio rezervat Leuser Ecosystem, kako bi tom području dao podršku od raznih razvojnih prijetnji, a tokom svoje posjete, susreo se i sa nekoliko veličanstvenih Sumatranskih slonova, koji su kritično ugrožene vrste te se smatra kako će kroz 30 godina nestati sa lica zemlje, ako se nešto hitno ne poduzme.

“Leonardo Di Kaprijo podupire lokalne partnere za uspostavu životinjskog utočišta u Leuser Ecosystem-u, posljednjem mjestu na zemlji, gdje Sumatranski orangutani, tigrovi, nosorozi i slonovi koegzistiraju u divljini”, stoji u saopštenju.

Iako podržavamo takvo zalaganje, po kome je glumac široko poznat, nismo mogli ne primijetiti jednog slona, kojem se slavni Leonardo posebno svidio, sudeći po fotografiji, koja je obišla svijet. Na njoj, slon surlom povlači Leonardove pantalone na prilično nezgodnom mjestu, ali Leonardo se nije dao zbuniti, već je fotografisanje odradio do kraja poput pravog profesionalca, s obzirom da je vrlo vjerovatno naučen da ga zaluđeni obožavatelji povlače sa svih stana, kada ga sretnu na cesti.

leonardo

Podsjetimo, slavni glumac je prošloga mjeseca napokon dobio Oskara, koga je toliko dugo čekao, i to za svoju ulogu u filmu “Povratnik”. I pobjednički govor iskoristio je kako bi pažnju javnosti usmjerio na klimatske promjene.

“Klimatske promjene su najveća prijetnja sa kojom se cijela naša vrsta susreće. Moramo se svi skupa boriti i dati podršku onim političarima kojima ne manipulišu velike kompanije. Zbog naše djece i njihove djece, zbog miliona najsiromašnijih koje će klimatske promjene najviše pogoditi, zbog onih kojima su glasovi utišani zbog pohlepnih političara. Hvala vam svima i nemojmo uzimati planetu zdravo za gotovo. Ja ovu veče ne uzimam zdravo za gotovo”, zaključio je govor i zaradio aplauz kolega, ali i čitavog svijeta.

kodex

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама