Sumnjiče ga za pokušaj ubistva direktorke

Foto: MONDO/Jovana Delać

Potpukovnik Vojske Crne Gore E.H uhapšen je juče nakon što je pucao u zgradi Ministarstva odbrane (MO), a Više državno tužilaštvo sumnjiči ga za pokušaj ubistva.

Iz Ministarstva odbrane su objavili da je upotrijebio vatreno oružje juče ujutro oko 11 sati, da nije bilo povrijeđenih i da nije pričinjena materijalna šteta.

“Sve okolnosti ovoga događaja utvrdiće nadležni državni organi”, poručili su iz tog resora Vlade.

Iz tužilaštva je zvanično saopšteno da ih je policija obavijestila da je u MO došlo do pucnjave “od strane E. H. na štetu A. LJ.”

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, E.H je nezadovoljan premještajem, jer je trebalo da ga iz ministarstva vrate u službu u Vojsci Crne Gore, krenuo s pištoljem ka nadređenoj, direktorici Direktorata za materijalne resurse u MO A.Lj. Njega su u namjeri da uđe u kancelariju A.Lj spriječila dva oficira, i tom prilikom E.H je opalio iz službenog oružja. Metak je završio u podu, nezvanične su informacije.

U MO je više izvora “Vijestima” saopštilo da je E.H za potrebe službe trebalo da bude premješten na radno mjesto “koje je jednako plaćeno i rangirano” te da je do promjene moralo doći zbog sumnji u zloupotrebu položaja.

Iz MO i policije nijesu odgovorili da li je tačno da je bio u alkoholisanom stanju.

E.H će, prema saznanjima “Vijesti”, saslušati viša tužiteljka Maja Jovanović koja rukovodi slučajem.

Potpukovnik E.H, prema saznanjima “Vijesti”, nije u bliskim rođačkim vezama sa potpredsjednikom Vlade i predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама