Super obrok za super start dana vaših mališana

Jedna od jutarnjih nedoumica svakog roditelja jeste šta mališanima poslužiti za doručak, a da bude zdravo i hranljivo. Za to vrijeme, oni uveliko razbuđeni, trčkaraju iz sobe u sobu, bacaju igračke na sve strane i mjerkaju koji će im nestašluk biti sljedeći. Za sve ove aktivnosti koje su počeli ranom zorom potrebno im je puno snage. Zbog toga je za djecu jako bitan kvalitetan obrok na samom početku dana – jedan od najvažnijih preduslova za rast i razvoj svakog djeteta, navode iz kompanije Nestle.

Doručak obezbjeđuje energiju za normalno funkcionisanje organizma, kao i značajan dio nutrijenata koje treba unijeti tokom dana. Bez obzira na to da li volimo „tradicionalan doručak“ koji sadrži sir, jaja i meso ili onaj koji je zasnovan na žitaricama, bitno je da ovaj obrok uključi različite namirnice, naročito žitarice i voće. Sve popularnije žitarice za doručak to nisu postale bez razloga. Mnogi nutricionisti i naučnici su nakon brojnih istraživanja dali prednost žitaricama naspram „tradicionalnog doručka“. Prema istraživanju koje je 2013. godine objavilo Američko društvo za ishranu, djeca koja konzumiraju žitarice za doručak imaju veći unos složenih ugljenih hidrata, vlakana i mikronutrijenata, kao i mlijeka i mliječnih proizvoda, što vodi većem unosu kalcijuma i probiotika.

Kao dobar izbor za dječji doručak preporučuje se odabir različitih žitarica sa cijelim zrnom, kao što su Nesquik žitarice. Moderna tehnološka obrada žitarica vodi se najnovijim naučnim saznanjima i medicinskim preporukama. U cilju obezbjeđivanja što potpunijeg obroka, posebno za djecu, žitarice za doručak se često obogaćuju vitaminima i mineralima kao što su gvožđe, vitamini B kompleksa, folna kiselina, vitamin D, kao i kalcijum, cink, magnezijum i drugi. Kako nedostatak navedenih minerala i vitamina može uticati na razvoj djeteta, doručak koji sadrži obogaćene žitarice je dobar izbor za dopunu ishrane djece i adolescenata.

Nestlé žitarice za super doručak imaju veoma bogat asortiman proizvoda, poput NESQUIK® COOKIE CRISP®, CHOCAPIC®, HONEY CHEERIOS®, koji su obogaćeni vitaminom D, kalcijumom i gvožđem. One su dobar način da se doprinese ispunjenju dnevnih potreba djeteta za vitaminima i mineralima. Sve dječije Nestlé žitarice za doručak sadrže cijelo zrno kao glavni sastojak (minimum 8g po porciji od 30g). Porcija od 30g Nestlé žitarica za doručak, sadrži važne hranljive materije, uključujući vitamin D i zadovoljava 18 posto dnevnog unosa. One se prave sa cijelim zrnom žitarica kao glavnim sastojkom, obogaćene su kalcijumom i sjajnog su ukusa.

izvor: cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама