Sva taksi vozila da budu bijele boje?

 Ilustracija (Pixabay)

Sekretar za komunalne poslove i saobraćaj Marko Rakočević kazao je da će radna grupa sastavljena o stručnih osoba pripremiti novu odluku o taksi prevozu nakon godišnjih odmora, odnosno da je rok za završetak tog dokumenta kraj godine.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan dio te odluke trebalo bi da bude i odredba o jedinstvenoj, bijeloj boji za sva taksi vozila.

“Rano je za komentarisanje detalja buduće odluke. Radna grupa koja je zadužena za izradu nastaviće da radi poslije godišnjih odmora. Ono što nam zakon omogući, uvrstićemo. Postoje neke ideje, ali ih ne mogu komentarisati jer neću biti u radnoj grupi, već će taj posao obavljati ljudi iz struke. Postojali su prijedlozi da budu određene boje za taksi vozila, ali tek treba da bude utvrđeno da li je to u skladu sa zakonom. U svakom slučaju, siguran sam da će radna grupa donijeti najbolja rješenja u skladu sa zakonom. Trudićemo se da ambijent u oblasti taksi prevoza napravimo najboljim mogućim i za građane i za taksiste sa namjerom da ne nanesemo štetu nikome”, kazao je Rakočević za Pobjedu.

Obavezu da taksi prevoznici moraju imati isključivo bijela vozila, za čije uvođenje su nezvanično saznali, taksisti smatraju neustavnom.

“Odluku da taksisti moraju da voze samo bijela auta donijeli su nadležni organi u Ulcinju u oktobru prošle godine. Međutim, Ustavni sud je početkom ove godine odluku ocijenio neustavnom. Dakle, jasno je da takva odluka nije u skladu sa zakonom, tako da i ako je donesu u Podgorici, nijesmo zabrinuti jer je već oborena na Ustavnom sudu”, kazao je za Pobjedu potpredsjednik Strukovnog sindikata taksista Vesko Bjelić.

Osim boje automobila, Bjelić je kazao da se pominje i mogućnost da taksisti ne mogu voziti automobile starije od pet godina.

“Takva odluka već je bila uvedena u Tivtu, ali je i ona oborena na Ustavnom sudu. Uostalom, na taj način bukvalno bi bio prepolovljen broj taksista. To bi bilo pogubno za taj segment prevoza, a i sada se jedva dobija slobodno taksi vozilo”, ocijenio je Bjelić.

rtcg.mehttp://rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама