Top 6 situacija

Ovo su najbizarniji prizori koje su piloti vidjeli iz aviona

Prošle nedjelje na Reditu su se piloti prisjećali najčudnijih stvari koje su vidjeli u toku leta iz svoje kabine.

Nemoguće je provjeriti istinitost ovih priča, ali činjenica je da su neke od njih prilično neobične.

1. Međunarodna svemirska stanica

‘Letjeli smo na visini od 13.100 metara, a sunce je zalazilo iza nas. I odjednom smo ugledali sjajnu tačku na horizontu direktno ispred nas. Počela je da se kreće nevjerovatno brzo. Pozvali smo centar i pitali imaju li kakve informacije, jer je stvarno izgledalo kao da ta tačka juri pravo na nas. Odgovorili su da nema nikakvog saobraćaja ispred, pa smo im mi opisali svijetlu tačku koja je jurila prema nama, a avion iza nas je potvrdio isto to. Iz centra su nas zamolili da sačekamo, a onda je uslijedio odgovor: ‘Ono što ste vidjeli je svemirska stanica’.”

2. Pas i jeleni na pisti

Korisnik u/lendergle opisao je kako se približavao maloj pisti u Pensilvaniji pa je pozvao kontrolu leta za izvještaj o situaciji na tlu.
Osoblje je odgovorilo o uobičajenim uslovima uz napomenu: ‘Pazite na crnog psa na sletnoj stazi. Upravo tjera krdo jelena.’
Par minuta kasnije pilot je ugledao ‘malu crnu tačku kako trči okolo i juri gomilu većih smeđih tačaka’.

3. Američka podmornica

Još jedan pilot opisao je kako je letio preko planinskog grebena na Havajima.
S druge strane grebena bila je mala uvala u kojoj se nalazilo nešto ogromno.
‘Prvo sam pomislio da se radi o kitu, a zatim shvatio kako je mnogo veće. Bila je to podmornica američke mornarice. Radilo se o najvećem plovilu koje sam ikada vidio u životu’.

4. Kombajn ‘žvaće’ auto

Reditovac u/xAlecto tvrdi da je, dok je nadlijetao jedno malo selo, primijetio kombajn kako ‘žvaće’ auto, ‘dok je nekoliko ljudi panično trčalo okolo’.

5. Golubovi 

Golub na nekoliko hiljada metara visine stvarno je neuobičajeni prizor.

6. Ružičasto jezero 

Kada je letio od Melburna u Pert u/aleks93 primijetio je ružičasto jezero. Jezero dobije ružičastu boju zbog zelene alge Dunaliela salina, a moguće i zbog visoke koncentracije morskih kozica. Kada voda postane slanija od morske, pod pravim temperaturnim i svjetlosnim uslovima, alga akumulira pigment betakaroten, što daje ružičastu boju vodi.

kodex

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама