Toyota ima neuništive kamionete

Amerikanac Viktor Šepard sigurno će dugo pamtiti Toyotu po dobru.

Ovaj čovjek je 2007. kupio kamionet Tundra i pošto ga posao vodi daleko od kuće godišnje je prelazio u prosjeku oko 100 hiljada kilometara. Danas njegov Tundra na brojčaniku ima tačno milion milja, što je više od milion i po kilometara. Šepard kaže da ga je redovno servisirao godinama, te da nikada nije promijenio nešto na motoru ili prenosu. Ukupno je posjetio majstore 117 puta, a nikada čak nije morao ni da brine o ogrebotinama. 9 godina kasnije i sa toliko puta pod sobom Viktor Šepard je vlasnik novog modela Tundra koji je dobio na poklon od dilera Toyote.

Prodavac kaže da nije stvar u publicitetu, iako bi imao čime da se pohvali. Šepard je dobio nagradu i za lojalnost jer, kako pišu tamošnji mediji, ovo će mu biti čak 16-ta Tundra, samo što ovoga puta neće morati da se hvata za novčanik. U Toyoti žele i da uzmu njegov stari automobil i rastave ga na djelove, kako bi saznali kako je prešao tolike razdaljine, a nikada nije imao veći kvar. Tundra će ustvari poslužiti za eksperiment za Japance, odnosno njihove inženjere u fabrici u Teksasu, da u budućnosti nastave da prave neuništive mašine.

A, do tada, Viktor Šepard će moći da se šepuri kroz Nju Orleans sa svojim novim kamionetom. Ako je stari bio tako dobar, nema sumnje da će napredna verzija biti još bolja.

izvor: cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама