Tramp je u odličnom zdravstvenom stanju

(foto:Beta)

Američki predsjednik Donald Tramp je u odličnom zdravstvenom stanju, saopštila je kasno sinoć Bijela kuća citirajući njegovog ljekara poslije prvog sistematskog pregleda od dolaska Trampa na vlast.“Medicinski pregled u vojnoj bolnici Valter Rid je bio izuzetno uspješan.

Predsjednik ima odlično zdravlje“, izjavio je ljekar Roni Džekson, koji je ranije bio zadužen za preglede Trampovog prethodnika Baraka Obame.

Detalji pregleda biće saopšteni naredne nedjelje.Sistematski pregled se između ostalog, odnosi na mjerenje telesne težine, pritiska i nivoa holesterola u krvi.Dok Trampovi protivnici otvoreno dovode u pitanje njegovo mentalno zdravlje, tokom sistematskog pregleda nije bio planiran odlazak kod psihijatra.

Američki predsjednik nije u obavezi da bude podvrgnut sistematskom pregledu niti da to saopšti javnosti.

Međutim to je postala tradicija. Tramp, koji je 71. godini, kao najstariji predsjednik u američkoj istoriji, slijedi svoje prethodnike.Njegov lični ljekar Harold Bornstajn je tokom predizborne kampanje rekao da će Tramp biti „najzdraviji predsjednik“.

U američkoj javnosti pokrenuta je rasprava o mentalnim sposobnostima američkog predsjednika poslije objavljivanja kontroverzne knjige „Vatra i bes: Unutar Trampove Bijele kuće“ (Fire and Fury: Inside the Trump White House ), novinara Majkla Volfa u kojem se navodi da Trampovo okruženje sumnja u njegovu mentalnu mogućnost da vlada.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама