Trbo i Pavićević pružali logistiku ubici Đurića?

Kotorani Miloš Trbo i Dejan Pavićević, koji su uhapšeni nakon ubistva zatvorenika Dalibora Đurića, člana “škaljarskog klana“, sumnjiče se da su pružali logistiku ubici.

Oni su uhapšeni zbog posjedovanja droge, a dok su u pritvoru, policija prikuplja podatke.

Prema saznanjima Dnevnih novina, za policiju i tužioca je simptomatično njihovo kretanje na dan ubistva i povezanost sa članovima „kavačkog klana” Milošem Radonjićem i Ilijom Prskalom.

Osumnjičeni su uhapšeni u zajedničkoj akciji nikšićke policije i službenika Sektora za borbu protiv droge u mjestu Glava Zete kod Bogetića, a u njihovom automobilu marke “golf 4“ pronađeno je 20 grama heroina, zbog čega su i lišeni slobode. Nakon što su uhapšeni, policija je veoma brzo prikupila podatke koji ukazuju da su osumnjičeni u četvrtak ujutro bili u Kotoru, da bi poslijepodne otišli u Podgoricu, odakle su prvo svratili u Rogame, a zatim i u Spuž. Policija provjerava zašto su njih dvojica baš u vrijeme likvidacije Đurića bili u blizini ZIKS-a. Trbo i Pavićević za sada se terete jedino za nedozvoljeno održanje droge i njima je određen tužilački pritvor od 72 sata.

Zasad nepoznati egzekutor hicem iz snajpera u četvrtak u 18.15 sati ubio je Đurića dok je šetao kroz krug poluotvorenog odjeljenja, pogodivši ga pravo u srce. Metak je prošao kroz tijelo i izašao kroz leđnu lopaticu Đurića

Ubijeni Đurić znao je da mu se dan likvidacije bliži zbog čega u posljednje vrijeme nije ni išao u redovnu šetnju, kao ni na uobičajene treninge, tvrdi dobro obaviješten izvor Dnevnih novina iz ZIKS-a.

On je desetak dana ranije, pišu Dnevne novine, očigledno dobio dojavu o tome da je plaćenik koji ima zadatak da ga ubije već u zemlji, zbog čega je navodno praktično prestao da izlazi u krug poluotvorenog odjeljenja, a i ograničio je i kretanje u okviru same zgrade tog odjeljenja. To je vjerovatno i otežalo “posao” snajperisti koji je očigledno danima morao da dolazi na istu lokaciju i vreba kada će se Đurić pojaviti u krugu odjeljenja. S obzirom da je Đurić pogođen samo jednim, jako preciznim hicem, policija pretpostavlja da se radi o profesionalcu, koji međutim, prilikom bijega sa lica mjesta nije ponio i tronožac na koji je bila naslonjena puška sa optičkim nišanom. Taj tronožac je upućen na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu u nadi da će na njemu biti otkriveni bilo kakakvi tragovi ubice. Prema saznanjima Dnevnih novina, policija pretpostavlja da je ubica, koji je najvjerovatnije unajmljen iz inostranstva, još istog dana napustio državu.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама